U Tehnološko-inovacijskom centru u Virovitici, a u organizaciji Virovitičko-podravske županije i Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica te u suradnji s pčelarskim udrugama s područja Virovitičko-podravske županije, održano je senzoričko ocjenjivanje meda za nagradu „Zlatna žlica“, odnosno za 19. Županijsko i 16. Međunarodno ocjenjivanje meda.
U konkurenciji su bila 53 uzorka, a ocjenjivanje je obavilo povjerenstvo na čelu s Draganom Bubalom s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Najzastupljeniji su bili uzorci meda od bagrema, lipe i cvjetnog meda te od kestena, amorfe, medljikovca i kestenovog meduma. Kod ocjenjivanja uzoraka meda prati se pet parametara, a to su čistoća, bistrina, boja, miris i okus. Svečanost proglašenja najboljih održat će se u sklopu manifestacije “Jesen u gradu” koja se tradicionalno održava u središtu Virovitice.
(www.vpz.hr, www.icv.hr, Foto: A. Zeko)